Tuesday, September 27, 2011

Extrém Mountain Bike


Sokaknak már az extrém  terepbicajozás nem elég, fokozták az izgalmakat és az adrenalin szintet, ezért már  jó pár éve kialakult az extrém városi (Urban) bringázás. Ezeken a fotókon egy “Extreme Urban Mountain Bike”  versenyt láthatunk ahol a bringa felszerelésének  különösen nagy szerepe van.



Ilyen szituációban nagyon fontos a minőségi cucc, legyen az váltó, fékrendszer vagy akár váz. Természetesen fontos a pályának a nehézségi fokáhóz  megfelelő öltözet meg a különféle védőket viselni. A sisak használata pedig a verseny egyik legfontosabb követelménye. A mountain bike és a biciklizésnek extrém fajtáinak  üzése már tulajdonképpen nem is lep meg annyira, hiszen Szlóvéniában már GPS-el kiépített barlangi túrák is vannak.



Ausztriában pedig több mint 800 km kiépített mountainbike útvonal van és emelett a könnyű családi kerékpárútvonalak kiépítésére is gondoltak az osztrák hatóságok amiből már több mint 150 km használható Ausztria területén!  



Ebben a sportágban is már olyan profi feszerelések vannak, hogy hihetetlen módon több ezer Euro is lehet egy komplekt profi felszerelés. Üvegszál antibaktériális aluminium erősítésű sisakok, több funkciós komputerek, teleszkopok és nem utolsó sorban a biciklik.



Például Lance E. Amstrong egyik versenybringája félmillió dolcsiért kelt el egy árverésen. Mivelhogy körülöttem mindenki kedveli a kerékpározást emiatt evvel a témával a következőkben többet  fogok foglalkozni. Az extrém biciklizést csak abban az estben űzd ha a biciklid gyártója terep biciklizésnek is gyártotta.



Ha nem olyan, akkor csak  mindennapi kerékpározást végezz vele mert nem fogja bírni a nagy megterhelést és ezáltal életveszélyes is lehet a mountain biking vagy az urban extrém biciklizés!!  

Kövesd blogunkat. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...