Tuesday, September 13, 2011

Cirkuszi elefánt


Amikor a Tv-ben vagy különböző videókban látod, hogy azok az állatok amelyeket cirkuszi előadásokra alkalmaznak, beleértve az elefántokat is, nem elég, hogy iszonyú körülmények között tarjták őket de még verik és ütik is.  Ezeket a dolgokat látván  az ember elgondolkodik, hogy még elmegy gyerekeivel cirkuszba vagy sem.



Nagyon sok videó bizonyitja, hogy az elefántokat (és nem csak) azok az emberek akik pénzt keresnek velük kegyetlenűl bátják. Az Európai Unió tagállamai közül már több ország jogszabályokkal tiltotta be az elefánok használatát  cirkuszi előadásokra.



Véleményem szerint ez igy jó és szeretném ha Erdélyben is minél hamarabb behoznák ezt a törvényt. De sajnos még sok idő fog eltelni addig amig itt az állatok sorsa jobbra fog fordulni. Romániában a múlt honappban volt egy igen nagy vita és “cirkusz” egy vad ménessel kapcsolatósan. Több ló (állitolag vad lóvak) a Duna Deltában majdnem éhen halt a szegénység és a nemtörödés miatt.



Sokszor a valóságtól eltérően vannak előadva a dolgok. Visszatérve az elefántokhóz, ebben az évben Sara Gruen irónő bestsellerje alapján egy nagyon érdekes film van készülőfélben Robert Pattison és Reese Witherspoon főszereplésével ahol az elefánt (Tai) és a cirkusz áll a központban. A film címe  “Vízet az elefántnak” (Water for Elephants).



Vízet az elefántnak előzetes (Water for Elephants) itt.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...