Saturday, September 3, 2011

Remember 2001 Szeptember 11


Már tíz év telt el Amerika legnagyobb terroristatámadásától, a 2001 Szeptember 11.-ei New York metropoliszában  levő World Trade Center (WTC) ikertornyok összeomlásától és velük együtt több ezer emberi élet vesztétől. Sokan láthattuk 2001-ben élő közvetítésben, hogy terroristák megdöbbentő brutális cselekedeteikkel repülőket irányítottak mindkét toronynak meg a Pentagonnak és kamikázé módra nekimentek ezeknek. A katasztrófa után nagyon sok hipotézis és konszpiráció született mindenféle elemzésekkel az eseményekről, amik még a mai napig is viták témája.


WTC


A tornyok helyére New York vezetői egy elképesztően nagy munkába fogtak, az úgynevezet „Ground Zero”   telekre az Egyesült Államok legmagassabb (541,3 méter) épületét tervezték meg, ami már kemény munkálatok alatt áll és aminek átadása valamikor 2013-ban lesz. Az épület neve eredetileg „Freedom Tower volt amit utólag átváltoztattak „One World Trade Center–re. 


One World Trade Center - 2011


A megsemmisült épületek helyét, a Ground Zero-nak a kiépítését nagyon sok pályázat elemzése után döntötték el. A nyerő dizájnú terv a világ legmagassabb épülete mellett  magába foglal a tornyok helyén egy egy megemlékezési műemléket is, amiket fák sokadalma vesz majd körül. Reméljük, hogy az ilyen  jellegű terrortámadások véglegesen megszünnek és a Ground Zero majd minden országnak egy nagyon fontos jelképé válik, azért hogy a terrorizmusnak sehol a világon ne legyen többet még nyoma sem!! És emiatt az Amerikai nép mellett minden más földtájon élő embernek meg kell tennie mindent, hogy ilyesmi soha többet ne ismétlődjön meg!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...