Friday, August 26, 2011

Remember - Kolozsvári Magyar Napok - 2010

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Kincses Kolozsvár Egyesület és az RMDSZ közös szervezésével tartották meg első alkalommal 2010 Augusztus 18 - 22 között a kolozsvári magyar napok rendezvénysorozatot. Fénypontjainak egyike Aug. 21.-e este volt amikoris Erdély kultúrális fővárosának főtéren felállitot óriáskivetítőn, Szörényi Levente zenéjével meg Bródy János dalszövegével az  Isván, a király-rockoperát láthatták a résztvevők. 

Kolozsvári magyar napok 2010

A másik fénypont az Aug. 22-i zárógála volt ahol a kolozsvári Filharmónia előadásával Vivaldi – Négy évszakjával zárult a rendezvénysorozat. Nagyon sok kutúrális és sport esemény mellett ifjúsági sátor, könyv és kézműves standok lettek felállítva  a Farkas utcában meg a Potaisa (egykori Fogoly) utcában ahol Zsók Levente- székely humora mellett még sok más érdekes program is zajlott. 

Beátrice_Kolozsvár_Magyar napok 2010

Az Apáczai Csere János líceum udvara is kisszínpadot fogadott be ahol  Augusztus 19.-én koncertek zajlottak. A Szabok bástyáját is a magyar napokhoz csatolták, ahol  különféle események zajlottak, többek között a Kelemen Lajos Műemlékvédő társaság szervezésével fotókiállitást rendeztek, Kolozsvári hangulatok-Eldugott kolozsvári részletek címmel. 

Kaláka együttes_Magyar napok 2010_Kolozsvár

Kávéházak és Galériák is több eseményt fogadtak be, könyvbemutató (Iszkiri a guruzsmás berbécs elől - Székely irodalmi antológia, stb) és fotókiállitástól  sörivó versenyig.  Gyerekek is jól érezhették magukat, íjászat, jurta épités, bábszínház (János Vitéz) és még sok más ... XII. alkalommal lett megrendezve a Szent István néptánctalálkozó is szebbnél szebb népviseletben fellépő táncegyüttesekkel.


XII. Szent István néptánctalálkozóJó visszaemlékezni (remember) az első alkalommal megrendezett magyar napokra mivelhogy ilyen jellegű rendezvényt addig a dátumig rég nem látott Kolozsvár!


Nagy Feró_Kolozsvári magyar napok 2010

Itt olvashatsz a 2011-es (második alkalommal megrendezett) kolozsvári magyar napokról is.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...