Friday, October 14, 2011

Minden magyar számit !


Már csak egy pár nap maradt hátra az október 20 -31 között zajló népszámlálásig Romániában. Ezt azért is tartom fontosnak megemliteni, mivelhogy véleményem szerint a kissebbségben élő magyarokra vonatkozóan egy igen fontos eseményről van szó. Ha visszatekintek a múltba nem is olyan régen, az emlékeimben még mindig ott van a sötét komunizmus éveinek emléke, az elődeimnek a szigorúan korlátolt identitása, a szigorúan korlátolt jogai, a szigorúan korlátolt hovatartózásuk,  és még sorolhatnám számtalan olyan példával ami a szüleim, nagyszüleim meg az én tinédzser éveimnek szabdságát aberáns komunista törvények határozták meg.



Mivelhogy már több mint húsz éve lehetőségünk van, feltételek nélkül dönteni afelől, hogy milyen etnikumhoz tartozunk, hogy milyen anyanyelvüek vagyunk, hogy milyen vallásúnak valljuk magunkat és mindezt megtehetjük úgy ahogyan ebben az országban évtízedekig nem tehették meg rokonaink, SZABADON !!! Nagyon fontos az is, hogy az űrlapra úgy írja be  a számlálóbiztos a nemzetiségi és az anyanyelvi kérdésnél, hogy magyar !!  (és nem úgy pl: szebeni vagy brassoi). Az, hogy Maghiar az  meg helyesen, javitás nélkül, olvashatóan és tollal történjen meg!

Vállaljuk be a magyar nemzetiségünket! Életünk fontos része az idei népszámlálás. A sokoszínüség országunkra vonatkozólag is csak jót tesz!


Bővebben a népszámlálásról olvashatsz itt.
Infókat a népszámlálásról letölthetsz itt.

Mert minden magyar számit!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...